ΕΡΤ Live



Αναμετάδοση από το ThePressProject.gr

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΕΚΜ 6ης Δ.Κ. για το σφράγισμα της δημοτικής αγοράς της Κυψέλης από τον Δήμαρχο και τα ΜΑΤ.


 
  Ο ΣΥΡΙΖΑ 6ης Δημοτικής Κοινότητας καταγγέλλει την χθεσινή αστυνομική επιχείρηση της Δημοτικής Αρχής Καμίνη εναντίον της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης. Μέσα στο κατακαλόκαιρο, σε μια άδεια Αθήνα, η Δημοτική Αρχή Καμίνη, επέλεξε να σφραγίσει με τα ΜΑΤ,  εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία απόφαση συλλογικού οργάνου του Δήμου, ένα κτίριο το οποίο εδώ και έξι χρόνια «στεγάζει» κοινωνικά κινήματα, εθελοντικές δομές αλληλεγγύης και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

  Πρόσχημα για την άθλια επιχείρηση, που διεξήχθη την ώρα που οι βιοκαλλιεργητές ετοιμάζονταν να ανοίξουν όπως κάθε Σάββατο τους πάγκους τους, ήταν η επιβολή της “νομιμότητας” καθώς και η διενέργεια απροσδιόριστων εργασιών αποκατάστασης του χώρου, χωρίς καμία ενημέρωση των κατοίκων. Και λέμε πρόσχημα, διότι η Δημοτική Αρχή Καμίνη ουδέποτε ενδιαφέρθηκε, ως όφειλε, για την κατάσταση και αποκατάσταση του κτιρίου σε συνεννόηση και διαβούλευση με τους κατοίκους που δραστηριοποιούνται στην Αγορά.


  Τα πραγματικά κίνητρα της Δημοτικής Αρχής Καμίνη πίσω από το σφράγισμα του κτιρίου ήταν το χτύπημα ενός ανοιχτού κοινωνικού χώρου, ο οποίος φιλοξενεί συλλογικότητες που αντιστέκονται στις μνημονιακές πολιτικές, όπως επιτροπές ενάντια στα χαράτσια, εργατικά σωματεία κλπ. Η Δημοτική Αρχή Καμίνη προσφέρει με αυτό τον τρόπο προθύμως την εκδούλευσή της στην «τρόικα εσωτερικού» (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) ενόψει της εφαρμογής του πακέτου των €11,5 δις, που θα δώσει τη χαριστική βολή σε εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους.
Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή Καμίνη, ενώ υποκριτικά, δήθεν, νοιάζεται για την ασφάλεια των κατοίκων, την ίδια στιγμή σφραγίζει έναν χώρο, ο οποίος, στεγάζει πλήθος δομών κοινωνικής αλληλεγγύης (συσσίτια, δωρεάν μαθήματα κλπ) σε μια γειτονιά που βιώνει με τον πιο βάναυσο τρόπο τις συνέπειες της κρίσης και των μνημονίων. Και όλα αυτά την ώρα που οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου καταρρέουν.
  
  Τέλος, η Δημοτική Αρχή Καμίνη, «εξειδικεύει» την ρατσιστική επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», ικανοποιώντας ένα πάγιο «αίτημα» των δυνάμεων της Άκρας Δεξιάς για το σφράγισμα της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, επειδή - μεταξύ άλλων - φιλοξενεί εθελοντικές δομές εκμάθησης ελληνικών σε μετανάστες βοηθώντας έτσι στην ένταξή τους.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ 6ης Δημοτικής Κοινότητας θα σταθεί αρωγός σε κάθε αγώνα των κατοίκων για μια Δημοτική Αγορά ανοιχτή για όλους, έλληνες και μετανάστες ενώ θα σταθεί εμπόδιο απέναντι σε κάθε σχεδιασμό «αξιοποίησης» του χώρου, ο οποίος θα αφήνει εκτός των στοχεύσεων και των λειτουργιών του, τους ίδιους τους κατοίκους της Κυψέλης που επί 6 χρόνια δίνουν ζωή στο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου