ΕΡΤ LiveΑναμετάδοση από το ThePressProject.gr

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο Άσυλο Ανιάτων !

   Σε οικονομικό αδιέξοδο, έχει οδηγηθεί το Άσυλο Ανιάτων, στην Κυψέλη, λόγω της μη εξόφλησης των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται φαινόμενα υποσιτισμού στους κατάκοιτους ασθενείς, ελλείψεις βασικών φαρμάκων και υγειονομικού υλικού και οι 170 εργαζόμενοι να είναι απλήρωτοι από το Μάρτιο. Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί η διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος σε κτίριο του Ασύλου από τη ΔΕΗ!

Εν μέσω κρίσης και οικονομικών δυσκολιών, η ΔΕΗ και το ελληνικό κράτος δε διστάζει να δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο ακόμη και σε ανάπηρους
Χωρίς κανένα έλεος προς τους συμπατριώτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, εργολάβος της ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε κτίριο του Ασύλου Ανιάτων στην Κυψέλη, του οποίου οι ασθενείς έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν τον υποσιτισμό και την έλλειψη φαρμάκων.
Η απάνθρωπη διακοπή ρεύματος πραγματοποιήθηκε λόγω της μη εξόφλησης του περιβόητου «χαρατσιού» (600 ευρώ), παρά το γεγονός ότι το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών είχε με επιστολή του διαβεβαιώσει το Ίδρυμα ότι λόγω του κοινωφελούς σκοπού του απαλλάσσεται από το ειδικό τέλος...

Έτσι οι 235 ασθενείς του Ασύλου Ανιάτων, μια από τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες στην Ελλάδα, παραμένουν τώρα δίχως ηλεκτρικό ρεύμα, τρόφιμα και φάρμακα.
Σήμερα, Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της διοίκησης του Ασύλου Ανιάτων, στην οποία καταγγέλθηκε και η στάση του ΕΟΠΥΥ λόγω της μη εξόφλησης των οφειλών του, έγινε γνωστό ότι η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε κτίριο του Ασύλου, στο οποίο περιθάλπονται ηλικιωμένοι ασθενείς.

Σημαντικές είναι οι ελλείψεις και σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, όπως αναφέρεται, ενώ και οι 170 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από το Μάρτιο.


Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, η ΔΕΗ προχώρησε στην επανασύνδεση του ρεύματος.

1 σχόλιο:

 1. Αθήνα 19/07/2012

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ

  Πρόκειται για στυγνή, ανάλγητη πρακτική, η οποία εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των πιο ευπαθών ομάδων, των ασθενών και των απόρων. Εκείνων στους οποίους κάθε πολιτισμένη πολιτεία οφείλει μέριμνα και πρόνοια. Πρόκειται επίσης, για πράξη που παραβιάζει ευθέως το νόμο, αλλά και το υπερνομοθετικό και συνταγματικό πλαίσιο προστασίας των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

  Πρόκειται, εν ολίγοις, για έγκλημα, από τα πλέον αποτρόπαια.

  Ζητείται η άμεση απόδοση ευθυνών, αφού το φιλότιμο προφανώς εξέλιπε προ πολλού.

  Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους ασθενείς και τους εργαζόμενους που με αυταπάρνηση αναπληρώνουν τα κενά της πολιτείας.


  ΣΥ.ΡΙΖ.Α 6ης Δημοτικής Κοινότητας Οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.Μ

  Ζωή Κωνσταντοπούλου
  Μαρία Μπόλαρη
  Κώστας Ζαχαριάς
  Ανδρέας Ξανθός

  ΑπάντησηΔιαγραφή