ΕΡΤ Live



Αναμετάδοση από το ThePressProject.gr

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΑΝΟΝ.

                      ΚΑΛΕΣΜΑ
                                              


Το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α , σας καλεί την Τρίτη 10 Ιουλίου , ώρα 9.30 μμ στο θερινό κινηματοθέατρο Τριανόν (Κορδικτώνος 21 και Πατησίων 101, μετρό Βικτώρια, τηλ. 2108215469) ,  όπου θα παρουσιάσει Θεατρικό αναλόγιο η ομάδα «ανήσυχοι θεατρίνοι».
Το έργο που θʼ ακουστεί είναι  «Η  παρέμβαση» μονόπρακτη  κωμωδία του Βικτόρ Ουγκώ, με θέμα του τις συγκρούσεις και τις ιδέες της μεταεπαναστατικής εποχής, μέσα από ένα κουαρτέτο χαρακτήρων που ανήκουν σε διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Στο
κείμενο του Ουγκώ βλέπουμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται και   παρόμοια κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, βέβαια σε διαφορετικό επίπεδο,να βιώνουμε και σήμερα. Η κρίση που είχε ξεσπάσει το 1866 έχει άραγε ομοιότητες με την σημερινή; Λίγα χρόνια μετά θʼ ακολουθήσουν στη Γαλλία τα αιματηρά γεγονότα με το τέλος  της Παρισινής Κομμούνας...

Μετάφραση και σκηνοθεσία Αθηνά Κεφαλά
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Παύλος Εμμανουηλίδης, Νατάσσα Κρητικού, Μαρία Μαυροματάκη, Νιόβη Πεπέ, Βασίλη Χατζηδημητράκης. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Παύλος Εμμανουηλίδης, Νατάσσα Κρητικού, Μαρία Μαυροματάκη, Νιόβη Πεπέ, Βασίλη Χατζηδημητράκης.
Θα προλογίσει ο Στέλιος Ελληνιάδης

Η εκδήλωση γίνεται για την στήριξη του γνωστού μας  κινηματογράφου «Τριανόν» ο οποίος εκτός των προβλημάτων που του προκαλούν η κρίση και η υποβάθμιση της περιοχής, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει δεχθεί πολλαπλές επιθέσεις , μέσα σε διάστημα τριών μηνών, τρεις φορές έσπασαν την βιτρίνα και έκλεψαν όλο τον εξοπλισμό του μπάρ, και την περασμένη Τρίτη 26 Ιουνίου κλάπηκε  κι ο τεχνικός εξοπλισμός της αίθουσας και φυσικά  όλοι/ες καταλαβαίνουμε το μέγεθος της ζημιάς.

Όμως το σημαντικότερο  είναι, ότι προφανώς οι επιθέσεις δεν είναι τυχαίες. Οι βαρβαρότητες αυτές προέρχονται από συγκεκριμένες φασιστικές ομάδες,   οι οποίες αντιμάχονται τον πολιτισμό που υπηρετεί ο συγκεκριμένος χώρος με τις δραστηριότητες του και επιδιώκουν το κλείσιμο του.
Γιαυτό κι εμείς αντιδρώντας με τον πολιτισμό, στην φασιστική βαρβαρότητα , σας περιμένουμε για να στηρίξουμε την αίθουσα που αντιστέκεται ακόμα... στα σούπερ μάρκετ της τέχνης .

Τιμή εισιτηρίου 6ε. ( όλη η είσπραξη θα διατεθεί στο Τριανόν )


ΥΓ ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΜΕ  ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου