ΕΡΤ LiveΑναμετάδοση από το ThePressProject.gr

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Παλαϊκή συμμετοχή στην γενική, πανεργατική απεργία στις 18 Οκτώβρη.
Παλαϊκή συμμετοχή στην γενική, πανεργατική απεργία στις 18 Οκτώβρη.
Προσυγκέντρωση Αθήνας 10:30 π.μ. στο Μουσείο.
Στις υπόλοιπες πόλεις στις προσυγκεντρώσεις που έχουν οριστεί.

Ή εμείς ή αυτοί!

Τα νέα προωθούμενα μέτρα λιτότητας και ο προϋπολογισμός του 2013 οδηγούν τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία σε μια άνευ προ­ηγουμένου οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή, που όμοιά της άλλες χώρες μόνο εν καιρώ πολέμου έχουν βιώσει.

  Η απεργιακή κινητοποίηση, που αποφάσισαν τα συνδικάτα για την Πέ­μπτη 18 Οκτωβρίου πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμα βήμα για την ανα­γκαία κλιμάκωση των αγώνων διαρκείας των εργαζομένων ενάντια στα αντικοινωνικά και βάρβαρα νέα μνημονιακά μέτρα, που επιβάλλουν κυ­βέρνηση και τρόϊκα και να στείλει ηχηρό μήνυμα ανυπακοής και ανατρο­πής στους ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι θα συνεδριάσουν την ίδια μέρα στις Βρυξέλλες μεταξύ άλλων και για το ζήτημα της Ελλάδας.
Η βαθιά ταξικότητα των προωθούμενων μέτρων είναι πλέον όχι μόνο ξεκάθαρη αλλά και απροκάλυπτα κυνική και επιθετική ενάντια στον κό­σμο της εργασίας και στα δικαιώματά του, απειλώντας θεμελιώδεις κα­τακτήσεις του εργατικού κινήματος.
Απέναντι σε αυτή τη ακραία νεοφιλελεύθερη λαίλαπα δεν υπάρχει άλ­λος δρόμος από τη δυναμική, μαζική και ενωτική κλιμάκωση στους αγώνες των εργαζομένων, όπως απαιτούν οι σημερινές περιστάσεις.

Με τον σκοπό αυτό συμμετέχουμε μαζικά:

Στη γενική, πανεργατική απεργία κατά των προωθούμενων μέτρων λιτότητας στις 18 Οκτωβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση, στην Αθήνα, με προσυγκέντρωση στο Μουσείο στις 10:30 το πρωί της ίδιας ημέρας ή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις άλλες πόλεις.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ
για να μην ψηφιστούν τα μέτρα-«λαιμητόμος» για την κοινωνία.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
για την ανατροπή των ασκούμενων, νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των πολιτικών εκφραστών τους, για την ακύρωση των μνημονί­ων, για την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης για μια κοινω­νικά δίκαιη Ελλάδα.

Δεν θα περάσουν!
Η νίκη θα είναι δική μας!


                                                                   ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου